Keep it simple & stupid – her får du en nem opskrift på en dejlig lammebov. Har du prøvet den én gang, bliver det svært ikke at gentage den igen og igen.
Lammeboven snittes op i leddet så den kan placeres i en lille bradepande.
Lav en marinade bestående af;
2 fed hvidløg
1 tsk fennikelfrø
½ spsk hel koriander
1 tsk peberkorn
Et par kviste frisk timian
Reven skal af ½ citron
Saften af ½ citron
2 spsk dijonsennep
½ spsk olivenolie
Lidt salt
Knus krydderierne i en morter eller kværn. Hak hvidløg og rør dem sammen med krydderier, citronskal og – saft, sennep, olie og salt til en pasta. Smør boven grundigt ind i pastaen og lad den trække 3-7 timer, afhængig af din tålmodighed!
Hæld lidt hvidvin og vand (ca. 2 dl af hver) i bradepanden, sæt den i en forvarmet ovn på 150 grader celcius og lad den stå i 4 timer på oven/neden-varme. Tag den ud og lad den trække lidt før servering. Det er helt enkelt – og den smager fantastisk.
Bliver der en rest tilovers, så gem den til dagen efter og lun den i ovnen, en himmerigs mundfuld – bon appetit og glædelig Jul.