Høsten er i hus/Nu høster vi.

009a.JPG

FEJL BILLEDE

Det sidste læs, Mads og Peter er igang med at stable de sidste baller hø, og senere på dagen kom så regnen der var lovet.

003a.JPG

FEJL BILLEDE
Med lange arme og før regnen, skal de sidste høballer indendørs, dagen efter presningen, hvor størstedelen af høsten kom i hus.

BILLED FEJL
Det er en blanding af nysgerrighed og et sultent blik, alt den mad, som naboens kvæg sender os og måske der kunne falde lidt af?

072a.JPG
Det er en besværlig arbejdsgang at bringe høet til staldene, læsse det af, og derefter op på loftet. Møgbeskidt og dødtræt efter sådan en dag, men heldigvis foregår det i skyggen af de gamle bøgetræer.

BILLED FEJL
Så er presningen af høballer igang, snart skal der slæbes til vognene.

066a.JPG
Efter at være blevet vendt flere gange for at tørre, bliver høet nu kørt sammen – rimpet – så ballepressen kan opsamle høet og presse det til høballer. Der ligger en hel dyne af hø over marken, hvem der kunne tage en lur på den.

067b.JPG
Trediedagen med hø høst, der vendes hø ud for Jægerhytten på en dejlig sommeraften. Meteorologerne har rykket regnvejret frem til torsdag, så der er ikke lang tid til tørring.

122.JPG
Nu er det sommer, så vi forsøger os med det første slet hø, og håber vejret holder indtil det er tørt og kan presses. Håkon knokler på med sin skårlægger, lad vind og varme komme til os.