Bukken, skytten og frøen

038a_0.jpg

”Hvad i alverden er det? ”synes frøen at tænke da sommerbukken forender i græsset lige foran, ”eller er bukken blevet forvandlet til en frø efter skyttens kugle har ramt?” Vi ved det ikke, men glæder os over jagten og de ventende lækkerier fra bukken.

039a_1.jpg
Den stolte jæger Rasmus med hans første sommerbuk under det lysegrønne bøgeløv i Lunden. En meget flot og velskabt ung gaffelbuk forendte denne morgenstund i maj. Bukken havde udset sig nogle frugttræer til morgenmåltid, men sådan skulle det ikke gå i år.

034a_0.jpg
Bukken er brækket, det vil sige at indvoldene er fjernet og derefter er den skyllet og renset og skal nu hænge køligt i nogle dage, så kødet kan modne. Der er en helt speciel smag i sådan en ung sommerbuk, kødet er lyst som kalvekød og ikke nær så stærk i smagen som det er om efteråret. Vi glæder os til at nyde det.

043_0.JPG
Hjemtransport til vildtkrogen og frem med opskrifterne på lever, hjerte, tunge og så de klassiske udskæringer, det bliver herligt!