Svenske duer

2013-10-21 11.02.10a.jpg

Grå aftenhimmel, det er efterår og solen har ikke været fremme i dag, så lidt frisk luft vil gøre godt, det skal indåndes ved mosehullet i aften, det er årets første aftentræk på ænder i mosen.
Vi er lige ankommet da himlen fyldes med en stor flok duer, de er på træk og kommer fra Sverige, der er mange hundrede i flokken, herover ser vi fortroppen, pludselig dykker de forreste for at sætte sig i Lundens gamle bøgetræer, de andre følger efter, men der er dårligt plads til så mange, jordbunden synes pludselig også grå. Duerne må ikke jages endnu, så der er fred til at spise bog i Lunden. Det er andejagten der er på dagsordenen i dag.
2013-10-27 17.40.05a.jpg
Efter en time i mosen er aftentrækket overstået, der blev skudt to andrikker, det var hvad jeg kom efter og de skal bruges til Anderillette. Der kom mange flere ænder denne aften og det var dejligt at stå i tusmørket ved vandkanten og se og høre dem, når de kommer trækkende henover trætoppene eller lander i mosen.