Piemontese på Højen

Er de ikke smukke, de hvide Piemontese kvier der pryder vores eng.

2014-05-21 18.28.16a.jpg
Kvæget Piemontese er helt specielt af flere årsager. Piemontese racen stammer fra Zebu kvæg der lever vildt på stepperne i Pakistan. Tilbage i oldtiden blev dette kvæg blandet med kvæg fra Alperne, deraf Piemonte navnet.
Piemontese kvæg er fint byggede og elegante med spinkle ben, utroligt fedtfattigt kød og den specielle dobbelt-muskulatur, som kalvene udvikler når de er i 3-4 ugers alderen. Racen og specielt disse kvier er meget godmodige og rolige dyr.

Kødet er noget helt for sig, det er meget smagfuldt, mørt, saftigt og magert med et meget lavt kolesterolindhold på ca. 45 mg pr 100 gram, omkring 40% lavere end normalt. Fedtindholdet er ekstremt lavt og på ca. 1-2 % mod normalt 12 % i andre kødkvæg racer. En på flere måder spændende kvæg race, som vi vil nyde henover sommeren og helt klart også senere på året.