Tiltrækkende

BILD0001a.jpg

Et utroligt smukt syn når store – meget store – flokke af nordiske ænder kommer trækkende ind over os, dag eller nat. Helt fantastisk hvis man får lov til at opleve når 3 – 4.000 ænder beslutter sig for at raste i søen og lægger an til landing.

Det er vanskeligt at fange på foto, men forsøget er gjort her, god fornøjelse..

BILD0006a.jpg
Søndag formiddag, idag – pludselig er store flokke af ænder på vej ind over os, højt på himlen. Som mindre jagereskadriller spredte små grupper sig og fløj ned over søen for at afsøge mulighederne, søen blev godkendt og så besluttede tusindevis af ænder sig for at lande – et fantastisk smukt syn at få lov til at stå og nyde dette scenarie.
BILD0003a.jpg
Flokke fra 50 – hundredervis, flyvende ind og ud, over og under hinanden, for at finde netop deres plads – godt man ikke er flyveleder på Sjælsø.

BILD0002a.jpg
På denne tid af året kan jeg blive vækket om natten, under de store træk fra det nordlige Sverige, ud i natten og se op i himlen, tusindevis af trækkende fugle, alle mulige andearter og gæs, traner og alt muligt andet kan på en nat passere og det er utroligt smukt at opleve. Om morgenen efter sådan en nat, kan søen være næsten fyldt med fugle som har valgt at raste lidt før turen går videre.