250 år – så længe har vores bøgetræ stået og tronet som ensom majestæt i Lunden. Nu har stormen lagt den ned, Øv!
I mange år var vi alle sikre på, at det var dette bøgetræ der ville vælte først, men i dag kan vi konstatere at seks andre gamle bøgetræer, væltede før Struensee Bøgen. Hele mit liv har jeg nydt dette gamle bøgetræ. Altid har det fanget ens opmærksomhed, der var altid et eller andet på træet der tiltrak øjet, en gren eller nogle af de dyr, der altid var der, specielt fuglene elskede at sidde i netop dette træ, fordi udsigten var den bedste over et stort område fra denne top. Her kunne man se Hørsholm i øst, Blovstrød i vest og Sjælsmark i nord, her var det store lokale overblik.
Duer og krager, samt de trækkende fugle fra nord, har altid nydt en pause på de øverste grene, og under dem var det spætten og uglerne som reagerede. I de mange små huler fra udgåede grene, hvor der senere er dannet et hul ind i stammen, er udruget mange småfugle. De huler har været et yndet ynglested i et træ som nu vil blive savnet.
Det er et træ med en lang historie, cirka 250 år. Tænk hvis det kunne tale. Hvis Struensee og Caroline Mathilde mødtes på Jægerhytten som historien fortæller, så har de og bøgetræet set hverandre, på Jægerhytten ser man imod vest direkte ud over det gamle træ. Hvis 250 år er alderen, har bøgen været 10-15 år, da Struensee udfoldede sig på Jægerhytten. Men under alle omstændigheder har bøgen set meget i sin tid, fra Hejrejagten udført af fædrelandets konger og senest ande- og duejagten til glæde for ejermanden og hans venner, der også har nedlagt en Hejre, dengang det var tilladt.
Selv efter stormfald, er det træ interessant, se billederne.
Stammen knækkede midt over i faldet. Diameteren er ca. 1 meter på dette sted.
Det er et helt kunstværk sådan et brud i en gammel Bøgestamme.
Selv liggende fanger dette spændende træ ens opmærksomhed, er det et dragehoved eller en fæl krokodille grenen forestiller?
Friske knopper klar til år 2012, der er stadig lidt liv i den gamle Bøg.