Frugt

Frugt

brianihytten3.jpg

Jægerhytten med Brian og Sune i køkkenet er et godt spisested, i stedets mangeårige historie har det aldrig været bedre; lækkert, dejligt og inspirerende at besøge. Grøndalen leverer lidt overskydende frugt og bær, den gode frugt bliver værdsat af dygtige kokke, til stor fornøjelse. Syltede hyben, hyldebær granité, paradisæbler m. kanel, æblekage og meget mere.
I løbet af jagtsæsonen hænges der også lidt vildt på krogen, det er dekorativt for gæsterne og til personalets fornøjelse, når det er tilberedt.

bletræ.jpg

Et velplejet økosystem med en sund jord og livsglade træer. De to sammengroede træer med vilde æbler, har valgt at blomstre hvert andet år skiftevis. I året hvor billedet er taget, blev de fleste blomster til frugt og bragte stor glæde til fåreflokken, der lå vagt under træet hele eftersommeren og ventede på at æblerne skulle falde ned til dem.

grøndalwebfrugtpiger.jpg

Til venstre: Småpigerne hjælper med at plukke bær, lægge net over ribsbuskene og fylde op i frugtboden.
Grøndalens ribsbuske er 50+, gode gamle danske ribsbuske og leverandør til farmors ribsgelé, der med årgangsbetegnelse ikke overgås!
Frugten fra gamle frugttræer og -buske fremstår med en sart og fin smag, i forhold til de kraftfulde frugter fra yngre træer.
Til højre: Frugtboden opstilles kun lejlighedsvis og når der er frugt nok.

004vinterstokke.JPG

Grundlaget for at producere frugt af højeste kvalitet, er de store anstrengelser der gøres i “marken” året rundt. Uden den bedste frugt kommer vi ikke videre med vores visioner. Til gengæld er der heller ikke tvivl om, at den bedste frugt slår igennem med målbare resultater, når det hele går op i en højere enhed.

grøndalwebdruer09.jpg

År 2009 – druehøsten var helt fantastisk. Med en oeschlevægt på 88 var
sukkerindholdet i druerne til en alkoholprocent på 11-12. Der blev våget over høsten de sidste mange dage, for der var også andre, som havde fundet ud af at druerne var rigtig gode.

I Grøndalens frugthave er der følgende sorter:

Æbler: Discovery, Ananas, Rubinola, Sunrise, Rød Gråsten, Cox Orange, Elstar, Initial, Jonagold, Belle de Boskop, m. fl.
Pærer: Clara friis, Conference, Anna, Concorde, Doyenne, Lucas, m.fl.
I frugthaven har vi desuden rabarber, brombær, hindbær, hyld til blomst og bær, kirsebær, blommer, ribs, solbær, stikkelsbær og hyben.

jettebrombær.jpg

Vilde brombær – de vokser blandt brændenælder og væltede træer i læ på sydsiden af bevoksningen. De er svære at komme til, men er hele besværet værd.

glæbletræogbunke.jpg

Produktionen i frugthaven slår sjældent til, i forhold til efterspørgslen. Derfor supplerer vi nogle gange med frugt fra kollegaer, vi igennem årene har knyttet et tæt og godt samarbejde med.