Nektar

206a.JPG

Kampen om nektar tager til, der er ikke mange planter, som mangler at blomstre i år. Hvor blomsterne findes, er der for tiden samlet mange insekter. Vi har et lille areal fyldt med tidsler, som nok burde have været slået, men under hele væksten har der været så utrolig mange insekter, at vi ikke nænner at slå dem, før de er afblomstret. Herover har en stor sommerfugl stukket sin snabel ned i tidselblomsten for at suge nektaren op.

Nyd billederne af de smukke og farverige insekter i tidslerne.

161b.JPG

Når man ser nærmere på insekterne, kommer nogle fantastiske former, farver og mønstre frem. Det må være god inspiration for designere af alle slags.

210a.JPG

Travlhed på ”Kontoret”.

191a.JPG

Flere forskellige tidselplanter lokker. Nogle er nemmere at angribe end andre, dette lille insekt havde mærkbare problemer med at få fat i nektaren, som lå dybt nede i blomsten, men der blev arbejdet på sagen.

168b.JPG

Flotte farvespil og detaljer, hvor er den egentlig smuk sådan en bi på tæt hold. Bemærkelsesværdigt er det også, at bierne hele tiden er i gang, de arbejder, flyver, mm. stort set dobbelt så hurtigt som de andre insekter. Vi har stået flere gange med kameraet klar, og lige så snart bien lander på blomsten letter den igen – der er ikke noget med at sidde og hygge lidt efter fangsten. De er en meget pålidelig arbejdskraft, Thomas eller Pernille har ansat.

167a.JPG

Apropos bier og blomster, så foregår der mange ting i tidslerne, og der kommer med sikkerhed insekter igen til næste år. Den lille sorte sag, der sidder nedenunder på hovedet og er gul på maven, den kunne vi ikke få et godt foto af, før den var fløjet væk.

217a.JPG

Rævesøvn? – på vej ud af tidslerne ligger der pludselig en helt ung ræv. Først tror jeg den er død, men opdager så, at den trækker vejret og bare sover. Jeg studerer den lidt og giver så et fløjt for at se dens reaktion. Den farer op, ind under tidslerne og væk er den. Gad vide hvad den lå og drømte?