Fire dronninger flytter ind.

web2011a.jpg

Fire dronninger og intet mindre end 70.000 undersåtter er flyttet ind på Grøndalen. De mange honningbier er fornemt besøg, deres honning opnåede fineste bedømmelse i biavlerforeningen sidste år. Mesteren bag det hele er Thomas, som fortsat vil pleje bierne og producere honning.

Biernes arbejde denne sommer vil vise, hvordan honning fra vores lokalområde kommer til at smage. Efter sigende bliver smagen en hel del anderledes end den honning, man køber i butikkerne, så vi er meget spændte. Vi har en meget afvekslende flora i naturen heromkring, som bl.a. omfatter Mirabelle, vilde kirsebær- og æbletræer, Engkabeleje, Mynte, Hyld, Mælkebøtter og Anemoner, samt en række forskellige frugttræer, vinstokke, ribs, solbær, stikkelsbær, hindbær, mv. og der vil være spor af dem alle i den honning, som bliver produceret herfra.

024a.jpg
Her gør Thomas og Pernille sig klar i dragterne så de kan tilse bierne. Dragt og net skal være på plads før de kan åbne bistaderne og vække bierne efter en lang vintersøvn.

ba.jpg
Det er med stor spænding, at de åbner det første bistade: Hvordan har de mange bier det efter den lange vinter og transporten her til Grøndalen? Heldigvis godt, og så skal tavlerne ses igennem og tjekkes én for én.

web2011ca.jpg
Stolt fremvises de små, der hurtigt vågner op til dåd, th. er det Pernille, hun bliver meget omsværmet under det grundige tjek af de små slidsomme bier, ikke alle er lige begejstrede for at blive vækket, så dragten er nødvendig.

047a.jpg
Thomas gør det sidste bistade klar for enden af en række vinstokke, knopperne på hindbær og pæretræer springer snart ud og så får bierne travlt.

063a.jpg
Med denne skønne knop fra et af vores gamle kirsebærtræer ønsker vi de fire dronninger og deres undersåtter velkommen på Grøndalen.