Æbleperler og Kaffebal

2011-11-06a.jpgGrøndalens første bryg var special-cideren Æbleperler år 2007,de sidste flasker har ligget gemt i kælderen til en særlig lejlighed.

Hvad kunne være bedre end at servere denne sublime enkeltsorts cider fra 2007 til en flok sprudlende unge studerende fra Birkerød Gymnasium, som velkomstdrink til middagen før årets store gallafest, Kaffeballet. Vi kunne ikke komme på noget bedre!
Æbleperlerne er fra før Sommersby ciderens indtog, så det var ikke givet på forhånd, at de unge ganer ville synes godt om god gammeldags, autentisk cider. Det gik heldigvis over al forventning.
En god frugt fra nogle 70 år gamle frugttræer, kombineret med godt håndværk i brygning og sammenstikning og opbevaring på lager med konstant temperatur og fugtighed; det er opskriften på at en dansk æblecider efter 4 år i kælderen – ja! 4 år – kan åbnes og nydes med den aroma, som frugten har udviklet under de korrekte forhold.
Det er en særlig oplevelse, en af dem der får en lille plads i hjertet hos en gammel bonde, ikke mindst fordi de unge også synes om sagerne. En stor nydelse med den smittende glæde fra de unge gæster, der klart blev påvirket af æbleperlerne i mere end en forstand, meget hyggeligt.

004a.jpg