Tænkehytten

2012-08-27 18.41.38a.jpg

Farfar eller oldefar, Peter Larsens gamle jagthytte fra 1923, nyrenoveret og omdøbt til ”Tænkehytten” fotograferet i år 2012, en sensommerdag i Lunden, 89 år gammel, fuld af minder, og benyttes stadig til jagt, men også til større formål som navnet antyder.

Det var i dag der var et behov for en times fred og ro i lyset under eftermiddagssolen, der fra alle mulige vinkler gerne ville deltage. Det fungerer, at sidde der i stilhed og fokusere lidt på livets aktuelle problemer og muligheder. Vinen vokser op langs indgangen, frugttræerne leverer varen få meter fra hytten, bierne sværmer rundt med nektar så luftens aroma ikke betvivler deres effektivitet, lasten afleveres 20 meter væk fra hytten. Ræven skæver til mig fra bevoksningen og tænker hvorfor nu denne uro, hvornår forsvinder fjolset. Skovduerne flakser rundt i de høje gamle bøge – dette er og bliver et eventyragtigt scenarie og gevinsten er den klare tanke, lige den der manglede da man ankom, den tanke der er så enkel, klar og visdomsagtig en time senere…

Alle gode mennesker bør have adgang til en tænkehytte, det ville være dem vel undt! Jeg er ydmyg over mine omgivelser i naturen og taknemmelig for respons, de gode tanker og løsninger.