Flotte Ål

2013-09-16 22.09.42a.jpg

I år måtte vi altså bare lige tjekke søens tilstand for Ål, vi hører så meget om ålens trange vilkår og vil være ked af at miste den i vores sø. Familien har i flere generationer fisket Ål i Sjælsø, helt tilbage fra dengang man brugte Ålejern, langliner og åleruser, og altid har det været en fornøjelse at fange lidt Ål til sommermenuen af stegte Ål med nye kartofler og persillesovs, og så dessert af friske Hindbær med fløde, en menu jeg har fået i stort set samtlige mine somre, en dejlig tradition.

Det er ikke længere en tradition der absolut skal holdes i hævd hvert år, men af og til kommer trangen op i os, og den skulle så efterleves i år, selvsagt efter den 31. juli og overholdende alle de øvrige regler der nu gælder for det fiskeri.

Herunder viser vi de to største Ål på henholdsvis 2,5 og 2,0 Kg, den første er ca. 1 meter lang, og det var et spørgsmål om hvem der var mest bange for hvem, i den situation, det er nogle meget flotte Ål.
2013-09-16 22.08.04a.jpg