Grøndalen klædt i hvidt.

043a.jpg

Vinteren ligger over Lunden og det er meget tidligt at vi får så hård en vinter. Dyrene syntes det var rigtig sjovt i begyndelsen, den første uge med sne er altid sjov, men nu er der gået en del flere uger og så sjovt er det ikke længere.
Med de stigninger på kornpriser vi oplever, bliver bonden hurtigt mere til købmand end julemand. Det er sjælden vores får ikke gider gå rundt i foldene og tjekke ud, om ikke der skulle være lidt at nippe til, men lige nu er det høet i staldene, som trækker al opmærksomheden. Sneen ligger iøjeblikket for højt til at dyrene vil gå rundt i den, ingen kolde maver her, vi gumler i stalddøren.

032.JPG

Jægerhytten er her fanget i et smukt øjeblik under kuldedisen. Bag de gamle mure serverer de fantastisk mad og så midt i et eventyrbillede.

056a.jpg

Kragerne holder familieråd i bøgetoppene, hvor skal vi finde føden i dag? Det foregår næsten alt sammen under fasanernes foderrør, der bliver fyldt flittigt.

031.JPG

Solsorten har fortæret dagens æble under fuglehuset, det er svært iøjeblikket at gemme sig med den farve fjer og næb, når man trænger til at slå mave….

064a.jpg

Frost på fyrrenålene…
Bagved er andrikken stadig for frossen til at blive plukket.

035aa.jpg

Renden med det varme vand og dunhammere ved engen.

036a.jpg

Rød El langs søkanten med alle de fine små “kogler”.

060aaa.jpg

Hinze´s bjergfyr på bakken, klædt i hvidt på ydersiden, men under de beskyttende grene med fyrrenåle, er der tørt og rart at være.

059aa.jpg

Klædt hvidt i hvidt er den tronende Rød El mod vest, sneen har føget omkring stammen, og sat sig fast. Hvidt i hvidt er den gamle birk i det smukke snelandskab.

040a.jpg

På toppen, mod vest…