Velkommen “Fyrsta” & “Dis” to dejlige Islænder føl.

032.JPG3heste.jpg

Thor har fået selskab af to dejlige føl af samme race. Fyrsta og Dis er to hoppeføl, de skal være i selskab med Thor, alt imens de vokser sig store og sunde på vores enge. De tre heste har fundet sammen og er blevet meget glade for hinanden. Thor har med sit gemytlige væsen påtaget sig rollen som den ansvarsfulde “far”, han er meget omsorgsfuld og glad for begge “børnene”, de nyder hinandens selskab, også med lidt drilleri.

032.JPGhestex3x3.jpg

En lille lur på engen. Den tager islænderne ligeså gerne ovenpå sne og frost, som på jord og græs. Det er vinterpelsen der isolerer nu, hvor vinteren er i fuldt vigør. Efter et par ture rundt i folden er det tid til en lur. Fyrsta er den yngste af de tre, hun er født i maj måned 2010, Dis er fra maj 2009, og i den alder er en lur om formiddagen og om eftermiddagen obligatorisk, hvad Thor ser ud til at være enig i.

032.JPGfåreflokisne.jpg

Islændernes uldne naboer er gået i staldene, hvilket er sjældent, men det kan også skyldes det gode hø fra i år som lokker i høhækkene indendørs. Hertil og ikke længere, synes flokken at sige, da de bliver jaget ud til fotografering, fårene gider ikke de høje snedriver, men nyder at spise lidt sne imellem retterne af byg, hvede og fuldfoder, og så lige det dejlige hø, der stadig dufter lidt af sommer.

032.JPG4xvinter.jpg

Vinteren er kommet tidligt i år, isen er dog stadig usikker, fordi sneen ligger som en dyne og isolerer, så skøjterne må vente noget endnu. Ænderne er fløjet, den sidste fra årets jagt er lige nu konserveret af frosten. Sneen har lagt sig tungt på hus og bistader, og istapper andre steder kæmper om at blive størst.

032.JPGsorthvidfår.jpg

Familiens sorte får har svært ved at gemme sig i det hvide landskab, så der diskuteres om en hvid jul nu også er det bedste. De to får er søskende og tvillinger fra 2008.

048genbo.JPG

Til genboerne mod nord, på den anden side af Sjælsø, vi kommer snart skøjtende forbi, hvis frosten fortsætter. God Jul.