Det bedste år for andejagt er i fuld gang…..

søenmedænder1.jpg

De årligt tilbagevendende andetræk med nordiske ænder er begyndt, et tegn på at vinteren er begyndt i norden. Nogle aftener fyldes søen med mange forskellige arter af ænder. Spændende at vågne op og se hvilke arter der er ankommet i løbet af natten.

Det våde vejr vi har haft siden sensommeren, har givet så meget vand i mose og på enge, at de lokale ænder heller ikke kan holde sig væk. For nogle år tilbage, oplevede vi et sandt ryk ind af Krikænder. I år er det Gråænderne der findes i et antal, vi ikke har set længe, hvis nogensinde. Andejagten er derfor begyndt tidligere end normalt i vores område.

2010andejægere.jpg

Vi skyder også flere ænder i år end vi plejer. Dejligt fordi efterspørgslen fra venner og bekendte er steget kraftigt. Sidste år fik vi lavet en dejlig opskrift på ande-rilette som nydes på olivenolie og croutoner, og den er gået rent ind hos alle der har smagt den. Selv hos de mest kræsne gourmet-ganer og ikke mindst Duckworld-Thorsen, som I mange år fornøjede os med sit selskab ved søbredden, han fodrer nu ænderne ved søerne i København. Alle har taget riletten til sig.
Det går så lidt ud over ænderne i år, men heldigvis er der rigeligt af dem. Mon ikke der har været ekstraordinært gode yngleforhold for ænderne i år, noget tyder på det.

2010jagtmfasan1.jpg

Nyd billederne med de mange fine fugle. De har allerede givet nogle gode vildtmiddage – dejligt når man kan høste lidt fra naturen i efteråret!

NB! Det er ikke vores lokale fasan “Andersen” der ligger og tager middagslur i det farverige løv. Vi har fjernet et par af de yngre fasankokke, de mente at “Andersen” skulle af med territoriet. Der var vi ikke enige med dem,”Andersen” er nok gammel, og kan behøve lidt hjælp, men han kan stadig skræppe op!