Kirsebærblomster

004a_1.jpg

Det gamle kirsebærtræ på Højen blomstrer som aldrig før. Det er smukt med alle de hvide blomster og de tiltrækker sig biernes opmærksomhed, den første honning vil smage af kirsebærblomsternes nektar.

Kirsebærtræet kalder vi også for ”Jacobs sæde” efter Jacob Bjorholm. Jacobs familie boede i sommerhuset lige overfor kirsebærtræet i nr. 83, huset hed ”Fireside”, i forhaven var der et kirsebærtræ magen til det der står på højen. Der spiste vi rigtig mange kirsebær igennem mange somre. Nu er der bygget nyt på grunden, Fireside og familiens kirsebærtræ er for længst væk.
”Jacobs sæde” fordi det var Jacob Bjorholm der for mange år tilbage bøjede en lille sidegren op, så den ikke længere kunne vokse ret ud, den blev bøjet til sit yderste og alligevel groede den videre. Nogle år senere blev den benyttet til at sidde på, vi kunne så sidde og se ind på Fireside, med et ryglæn i form af en anden gren. Der har vi siddet mange gange og det er tydeligt hvilke grene der havde funktion som en stol. Det er over 40 år siden grenen blev bøjet og træets udvikling har nu gjort grenene umulige at sidde på som dengang, men minderne om drengestreger og små maver fyldt med kirsebær er gode at have.