Den store kærlighed

025a_2.jpg

Denne honningbi var faldet helt i svime ovenpå en blomst fra Kastanjetræet, den slubrede i sig af blomstens nektar imens støvdragerne blidt placerede sin pollen rundt om på bien og saligheden bredte sig denne sommermorgen…

024a_1.jpg

En juletræsagtig klase af Kastanjeblomster, hvor den enkelte blomst bliver farvet rød efter besøg af bien, derfor er der i klasen af blomster både gule og røde blomster. Bierne arbejder bevidst ikke med de røde, men kun med de blomster der endnu er gule.

Den første honning i år får smagen af nektar fra Kastanjeblomster, vilde æbleblomster og de blomstrende frugttræer, samt mælkebøtte, smørblomster og de mange vilde kirsebær og lidt engkapeleje, de planter bierne har besøgt flittigst. Bierne kom sent i gang på grund af det fugtige og kølige vejr, derfor fik Mirabelle, Hæg og andre træer og planter der blomstrede tidligere ikke fuldt besøg af honningbierne.

Men den dag bierne fandt det vilde æbletræ foran vores hus, var det som om der gik en meddelelse rundt til alle bier i området, jeg forsøgte at få taget et nærbillede af en af bierne imens den sugede nektar, men det var ikke nemt, nyd nogle billeder af såvel bier som blomster på de gamle snoede og krogede grene på træet.

001a_1.jpg
Sjældent har vi set så mange blomster på dette æbletræ, der kom lidt regn fra Blovstrød i vest derfor den grå baggrund på halvdelen af billedet.
042a_2.jpg
Der må have været tusindvis af blomster på træet i år, selve træet lignede en morgen en stor dyne af hvide blomster og lyserøde knopper der næsten skjulte de mange små grønne blade, smukt var det.
082a_0.jpg
Der er fløjet en del frem og tilbage imellem bistaderne og æbletræet, her er en af bierne på vej til arbejdet.
112a.jpg
Efter en god landing er det bare med at komme i gang, nu gælder det om at finde nektaren.
027a.jpg
Læg mærke til biens ben der benyttes til transport af nektar, her er en bi med tung last.
044a_0.jpg
De gamle krogede mosbegroede grene er smukt dekoreret med blomster og knopper, som kun naturen selv kan gøre det.
049a_1.jpg
Der arbejdes ihærdigt med opgaven og her lader man sig ikke forstyrre.
058a_2.jpg
En smuk arbejdsplads
125a.jpg
Men også en arbejdsplads hvor faren lurer i nabo træerne, denne dag var musvitten ikke så populær som den plejer, bortset fra hos dens unger i redekassen, de fik rigeligt med ”honningmadder” den dag.